استان یزد چهارمین استان وسیع کشور با مساحتی حدود ۷۵۰۰۰ کیلومتر مربع است که در مرکز فلات ایران و حاشیه دشت های کویر و لوت قرار دارد. استان یزد از شمال و غرب به استان اصفهان از شمال شرقی به استان خراسان از جنوب غربی به استان فارس و از جنوب شرقی به استان کرمان محدود می شود. شهر یزد جمعیتی بالغ بر ۵۲۳۱۹۲ نفر دارد که از این تعداد، ۴۸۱۴۷۹ نفر آن جمعیت شهری و ۴۱۷۱۳ نفر جمعیت روستایی است و طبق این آمار یکی از شهرهای بزرگ و پرجمعیت ایران به شمار میرود.استان یزد ۱۱ شهرستان، ۲۱ بخش، ۴۵ دهستان و ۲۱ شهر دارد. در سال ۱۳۵۲ این استان از استان اصفهان جدا شد.

این استان که روی کمربند خشک جهانی قرار گرفته است، تابستانهایی خشک، گرم و طولانی و زمستانهایی سرد و تقریبا مرطوب دارد. از ابتدای اسفند تا اوایل اردیبهشت که هوا معتدل است، زمان مناسبی برای سفر به شهرهای این استان به حساب میآید.خشکی این استان باعث شده که کشاورزی تنها در برخی از مناطق آن رواج داشته باشد . بخشی از محصولات این استان را انار، پسته، غلات، پنبه، چغندر قند، کنجد و خرمای بافق تشکیل میدهند.
پیشینه یزد که به دوران یزدگرد ساسانی می رسد، آکنده از تلاش پی گیر مردمانی پارسا وسخت کوش است که به رغم طبیعت گرم وخشک این دیار، کمر همّت بسته اند تا به برکت پشتکار، خلاقیّت وذوق هنری خدادادی، نام شهر ودیار خود را بلند آوازه گردانند.صنایع دستی به بخشی از هنر و صنعت گفته می شود که با بهره برداری از مواد اولیه بومی و انجام کار اساسی به کمک دست و ابزارهای سنتی دستی انجام می پذیرد. منحصر به ساخت محصولاتی می شود که بیانگر ذوق هنری و خلاقیت فکری سازندگان آن می باشد.
استان یزد هم مانند دیگر استانهای کشور، آیینها و آداب و رسوم بسیاری دارد جذابترینشان به زمان عاشورا مربوط میشوند. گردشگران زیادی در این روزها راهی استان یزد میشوند تا شاهد مراسم عزاداری باشند. تعزیهخوانی هنوز هم در برخی شهرهای استان و بهویژه میبد برگزار میگردد.میبدیها همچنین مراسمی به اسم شاه حسن، شاه حسین دارند که دو روز پیش از محرم آغاز میشود. فاصلهی مهدیهی میبد تا یکی از امامزادهها آب و جارو میشود و مردم دایرهوار کمرهای یکدیگر را میگیرند و شاه حسن و شاه حسین میگویند.
قیمه نخود یا قیمه یزدی یکی از غذاهای محلی بسیار خوشمزه شهر یزد است که در آن به جای لحظه از نخود استفاده می شود، دستور پخت این غذای محلی خوشمزه کاملا مشابه قیمه معمولی می باشد فقط تنها تفاوت آن این است که به جای لپه در آن از نخود استفاده می شود و ادویه های آن کمی متفاوت است.آبگوشت گوجه بادمجان یکی دیگر از غذاهای بسیار خوشمزه محلی شهر یزد است که مواد اولیه آن شامل ماهیچه گوسفند، بادمجان، لپه، غوره و … می باشد. این غذا روزها یکی از خوشمزه ترین غذاهای یزدی است که در بیشتر رستوران های این شهر نیز طبخ می شود.
کوفته لپه یک فضای بسیار خوشمزه یزدی است که بسیار شبیه به کوفته تبریزی می باشد، در ساخت این غذا از مواد اولیه ای همچون گوشت چرخ کرده، تخم مرغ خام و تخم مرغ پخته شده، سبزی معطر، زرشک، کشمش، پیاز سرخ کرده، رب گوجه فرنگی و ادویه مخصوص استفاده می شود.
حلوا ارده یکی از سوغاتی های بسیار خوشمزه شهر یزد است که یک خوراکی بسیار مفید است، این خوراکی خوشمزه از کنجد، ارده، شکر، گلوکز مایع، شیرین کننده های خوراکی، اسید سیتریک و پودر سفیده تخم مرغ به وجود می آید.کیک یزدی یک نوع شیرینی بسیار خوشمزه است که از جمله شیرینی های اصیل این شهر به شمار می آید. این کیک بیشتر در مراسمات مختلف شهر یزد پخته میشود، مواد لازم برای پخت کیک یزدی عبارت است از آرد سفید، روغن جامد یا کره، بکینگ پودر، جوش شیرین و ماست یا شیر و … .
باقلوا نوعی شیرینی بسیار خوشمزه می باشد که در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ایران و ترکیه پخته می شود، اگر قصد خرید باقلوا دارید به شما توصیه می کنیم به هیچ وجه خرید باقلوای تازه یزد را از دست ندهید چرا که در پخت باقلوای شهر یزد از دستورالعمل خاصی استفاده می شود که تهمت لذیذی را به آن می بخشد.
شهر یزد یکی از تاریخی ترین شهر های ایران میباشد که اولین صندوق امانات جهان که حدود ۱۷۰۰ سال پیش در این شهر ساخته شده است، یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری این شهر بافت قدیمی آن است که امروزه می توانید آن را در این شهر مشاهده کنید .