چندخاصیت حیرت‌آور عسل برای سلامتی بدن
چندخاصیت حیرت‌آور عسل برای سلامتی بدن
عسل یک خوراکی محبوب و بسیار مقوی است. افراد عسل را به خوردنی‌های مختلف اضافه می‌کنند تا طعم بهتری بگیرند. عسل بسیار سالم‌تر از شیرین‌کننده‌های مصنوعی است که ما به‌طور رایج از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

یک قاشق چای‌خوری عسل حاوی تقریبا ۲۱ کالری و ۶ گرم کربوهیدرات است.از زمان‌های قدیم و قبل از اینکه شکر در دسترس همه قرار بگیرد، از عسل استفاده می‌‌شد. عسل سرشار از مواد مغذی ضروری برای سلامت بهینه‌ی بدن است. هرچند نباید در مصرف عسل زیاده‌روی کنید، چون فروکتوز زیادی دارد. یک قاشق چای‌خوری عسل حاوی تقریبا ۴ گرم فروکتوز است که این یعنی می‌تواند عارضه‌هایی مانند مقاومت به انسولین را بدتر کند. بنابراین حتما کمتر از ۲۵ گرم فروکتوز در روز مصرف کنید تا دچار عوارض جانبی نشوید.

سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کند

تنظیم میزان کلسترول خون یکی از خواص عسل به شمار می‌رود. در یک مطالعه نشان داده شد مصرف ۷۰ گرم عسل به مدت ۳۰ روز منجر به کاهش ۳ درصدی میزان کلسترول خون شد. یک مطالعه‌ی دیگر به این نتیجه رسید که مصرف عسل کاهش ۸ درصدی سطح کلسترول خون را به دنبال داشت. جالب است بدانید که نشان داده شده عسل سطح کلسترول خوب یا همان HDL را هم افزایش می‌دهد.

یک مطالعه‌ی آلمانی نشان داد استفاده از عسل به جای شکر منجر به پایین آمدن سطح کلسترول خون شد. بر اساس نتایج یک مطالعه عسل می‌تواند با سطح بالای کلسترول مبارزه کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل می‌توانند از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کنند. عسل همچنین می‌تواند در تنظیم سطح کلسترول خون مفید باشد. یک روش هوشمندانه برای جای دادن عسل در رژیم غذایی این است که از آن به جای شکر استفاده کنید.

 سوختگی‌ها و جراحت‌ها را درمان می‌کند

نشان داده شده که استعمال عسل روی سوختگی‌ها، به‌ویژه سوختگی‌های تازه باعث مبارزه با رادیکال‌های آزاد و کاهش احتمال شکل‌گیری جای زخم می‌شود. در صورتی که دچار سوختگی جزئی شدید، ابتدا مقداری آب ولرم روی محل زخم بریزید. زمانی که دمای ناحیه‌ی مدنظر کاهش پیدا کرد، روی آن مقداری عسل بمالید.

یک مطالعه عنوان کرد عسل می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای درمان جراحت‌ها باشد. علت این موضوع خواص ضدعفونت عسل است. نشان داده شده که عسل به فرآیند بهبود جراحت‌ها سرعت می‌بخشد. شواهد نشان می‌دهند پوشاندن محل زخم با عسل به استریل کردن آن ناحیه در مدت زمان کم کمک می‌کند. عسل همچنین می‌تواند در درمان زخم‌ها و جراحت‌های مزمن مفید باشد.

 سلامت قلب را افزایش می‌دهد

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل از قلب محافظت می‌کنند. عسل از اکسیداسیون کلسترول بد در خون جلوگیری می‌کند و از این طریق سلامت قلب را بهبود می‌بخشد. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که عسل شکل‌گیری پلاک‌ها را کاهش می‌دهد که عروق را تنگ می‌کنند و منجر به حمله‌ی قلبی می‌شوند. حتی پلی‌فنول‌های موجود در عسل هم نقش مهمی روی سلامت قلب دارند. بسیاری از مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش مصرف پلی‌فنول‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم کند.

 رفلاکس معده را درمان می‌کند

از آنجایی که عسل سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است، می‌تواند با رادیکال‌های آزاد مبارزه کند و رفلاکس معده را تسکین دهد. رفلاکس معده تا حدودی به دلیل آسیب دیدن پوشش سلول‌های دستگاه گوارش توسط رادیکال‌های آزاد رخ می‌دهد. عسل ممکن است التهاب موجود در مری را درمان کند. بافت عسل به پوشاندن غشای مخاطی مری کمک می‌کند.

نشان داده شده که عسل در بهبود سریع‌تر بیماری موکوزیت دهانی مفید است. می‌توانید از عسل برای درمان رفلاکس معده استفاده کنید. عسل حتی گلودرد را هم درمان می‌کند. افراد عسل را به یک فنجان چای گیاهی گرم اضافه می‌کنند و آن را می‌نوشند تا گلودردشان بهبود پیدا کند.

بعضی از مطالعات عنوان می‌کنند که عسل قند زیادی دارد و به همین علت منجر به تولید اسید بیشتر و در نتیجه بدتر شدن رفلاکس معده می‌شود. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم قبل از مصرف عسل برای درمان رفلاکس معده با پزشک مشورت کنید.

آلرژی‌ها را درمان می‌کند

یک نظریه عنوان کرد که مصرف عسل شبیه به جویدن گرده است و به همین علت حساسیت به گرده را کاهش می‌دهد. این موضوع باعث می‌شود افراد کمتر علائم حساسیت را تجربه کنند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف عسل طی بیش از ۸ هفته می‌تواند علائم آلرژی را بهبود ببخشد. هرچند بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که عسل می‌تواند در بعضی از افراد منجر به حساسیت شود. بنابراین باید در مصرف آن احتیاط کنید. مطالعات زیادی وجود ندارند که نشان دهند عسل آلرژی را بهبود می‌بخشد؛ بنابراین به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

با عفونت‌ها مبارزه می‌کند

خواص ضدباکتریایی عسل می‌تواند نقش مهمی در درمان عفونت‌ها داشته باشد. عسل ناحیه‌ی دچار زخم را مرطوب نگه می‌دارد و یک سد دفاعی ایجاد می‌کند. این موضوع از عفونت پیشگیری می‌کند. جالب است بدانید که از زمان‌های قدیم از عسل برای درمان زخم‌های عفونی استفاده می‌شد. باید از عسل به‌عنوان یک داروی جایگزین و نه یک داروی اصلی استفاده کنید. اگر دچار عفونت هستید، تنها در صورت بی‌نتیجه بودن سایر روش‌های درمانی از عسل استفاده کنید.

باکتری‌های موجود در عسل می‌توانند به درمان عفونت‌ها کمک کنند. می‌توان از این باکتری‌ها به‌عنوان جایگزینی برای آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کرد. در مطالعات مختلف نشان داده شده که باکتری‌های عسل در مبارزه با مخمر و سایر انواع باکتری‌های موجود در جراحت‌ها مفید هستند.

سلامت ناخن‌ها را افزایش می‌دهد

شواهد زیادی در این زمینه وجود ندارند، با این حال یک مطالعه به این نتیجه رسید که عسل ممکن است در افزایش سلامت استخوان‌ها مفید باشد و به درمان قارچ ناخن‌های پا کمک کند.

اثرات مضر سیگار کشیدن را کاهش می‌دهد

یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف عسل می‌تواند آسیب بیضه در اثر سیگار کشیدن را کاهش دهد. این ماده‌ی غذایی همچنین با استرس اکسیداتیو مبارزه می‌کند. بعضی از محققان عنوان می‌کنند که مصرف عسل حتی می‌تواند به افراد در ترک سیگار کمک کند؛ هرچند به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

شوره را برطرف می‌کند

عسل خام در برطرف کردن شوره عالی است. یک قاشق عسل را با مقدار مناسبی آب مخلوط کنید و آن را روی پوست سر خود ماساژ دهید. اجازه دهید مخلوط به مدت تقریبا ۳ ساعت روی پوست بماند. سپس موهای خود را طبق روال عادی با شامپو بشویید. اگر دچار شوره‌ی مو هستید، یک بار در هفته از این ماسک مو استفاده کنید.