افزایش تعداد روستاهای طرح جهاد آبرسانی
افزایش تعداد روستاهای طرح جهاد آبرسانی
علی اکبر محرابیان بیان کرد:در بودجه 1402مجلس و دولت به صنعت آب و برق توجه ویژه ای دارد.

به گزارش صفحه روز، علی‌اکبر محرابیان” اجرای «طرح جهاد آبرسانی» روستایی را از جمله اقدامات قابل ملاحظه و موثر در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: این طرح با هدف آبرسانی به روستاهای فاقد آب یا دارای تنش آبی  کشور اجرایی می‌شود.وی با بیان اینکه در سطح کشور ۲۳ درصد روستاهایی که در طرح جهاد آبرسانی قرار دارند، در استان سیستان‌وبلوچستان هستند، افزود: روستاهای فاقد آب کشور در اقدامی مهندسی، ضربتی و جهادی و نیز با بسیج همه امکانات و ظرفیت‌های موجود، آبرسانی می‌شوند.

محرابیان با بیان اینکه طرح جهاد آبرسانی در مرحله نخست در ۷۲۰۰ روستا در حال اجراست، افزود: این طرح تا پایان سال گذشته بیش از ۳۰ درصد پیشرفت داشته و انتظار می‌رود در سال‌جاری تعداد روستاهای تحت پوشش افزایش یابد و در نهایت با پیشبرد عملیات گسترده‌تر و بسیج همه امکانات در طول دولت سیزدهم، شاهد رفع مشکل و تنش آبی این مناطق باشیم.

وی در ادامه به ارزیابی قانون بودجه ۱۴۰۲ از منظر توجه به صنعت آب و برق پرداخت و گفت: بی‌تردید وزارت نیرو نیازمند تامین اعتبارات بسیار زیادی برای پیشبرد طرح‌ها و پروژه‌های صنعت آب و برق است، اما با در نظر گرفتن مقدورات کشور، لازم است از دولت و مجلس شورای اسلامی به منظور اعمال حمایت‌ در تدوین لایحه قانون بودجه ۱۴۰۲ قدردانی کرد، چرا که در این قانون، صنعت آب و برق به صورت ویژه و ممتاز دیده شده است؛ بنابراین وزارت نیرو در مراحل اجرا تلاش می‌کند بیش از گذشته و با اولویت بندی، با منابع کمتر پروژه‌های بیشتری را به ثمر برساند.

محرابیان با بیان اینکه یکی از برنامه‌های جدی در وزارت نیرو توجه به تولید انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی و بادی است، ادامه داد: برای توسعه این نیروگاه‌ها در سطوح مختلف اعم از خانگی و نیروگاه‌های بزرگ مقیاس و کلان، برنامه‌هایی پیش‌‍بینی شده است. در این باره می‌توان به نصب پنل‌های خورشیدی تا پنج کیلووات در پشت‌بام و منازل خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی اشاره کرد که با تامین برق و درآمد پایدار برای خانواده‌ها همراه خواهد بود.

به گفته وی، در کنار تولید برق تجدیدپذیر در بخش خانگی در سطوح دیگر از جمله بخش صنعتی، پروژه‌های متعددی آغاز شده است، این پروژه‌ها از چند کیلووات تا ۶۰۰ مگاوات متغیر بوده و در حال اجراست.
وزیر نیرو در ادامه از افتتاح نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۱۰ و ۲۰ مگاواتی خبر داد و گفت: این نیروگاه‌ها به مرور زمان به مرحله بهره‌برداری می‌رسند، برای مثال نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی «میل نادر» سیستان و بلوچستان در نوبت افتتاح قرار دارد، اکنون برق این نیروگاه به صورت آزمایشی به شبکه متصل شده است و انتظار می‌رود در روزهای آینده این پروژه به صورت رسمی افتتاح شود.