به گزارش صفحه روز به نقل از روابط عمومی استانداری، حسین مدرس خیابانی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان دومین مقصد سفر رئیس جمهور بود که متعاقب آن بیشترین اعتبارات و مصوبات سفرهای استانی به این استان اختصاص پیدا کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان ۱۲۷ مصوبه برای ۱۶ دستگاه اجرایی با اعتبار ۲۴ هزار میلیارد تومان تعریف شد که حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان بودجه دولتی، ۶ هزار میلیارد تومان از محل تهاتر نفت و ۲۵۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی با این استان اختصاص پیدا کرد.
وی ادامه داد: از ۱۲۷ پروژه مصوب به سفر رئیس جمهور به استان ۲۷ پروژه کاملاً اجرا شده، ۹۰ پروژه عملیات اجرایی آن آغاز و ۱۰ پروژه نیز در حال پیگیری است تا عملیات اجرایی آن آغاز شود.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: به برکت حضور رئیس جمهور در استان و تخصیص اعتبار به همه پروژههایی که متوقف بود، میتوان گفت مصوبات سفر یک پیشران برای راهاندازی پروژههایی بود که سالها راکد مانده بود. آب، راه و مرز جزء اولویتهای اصلی استان به شمار میآید همچنین حوزه سلامت و آموزش نیز نیازمند به حرکتی ویژه در استان است.
وی تصریح کرد: متاسفانه سیستان و بلوچستان رتبه سیاه تصادفات و رتبه اول کشته شدگان ناشی از سوانح رانندگی را دارا است که علت عمده آن نیز تصادفات رخ به رخ ناشی از جاده های دوطرفه است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: ۶۳ کیلومتر را تا انتهای سال ۱۴۰۰ و ۸۰ کیلومتر نیز هم اینک دوبانده شده که به تناسب دو بانده شدن جادهها به طرز محسوسی از میزان تصادفات جادهای کاسته شده است. ۲۴۰ کیلومتر جاده در دست احداث داریم که باید گفت بخش راه در استان فعال ترین بخش کشور محسوب میشود.
مدرس خیابانی بیان کرد: هماکنون ۲۸ کارگاه فعال راهسازی در استان مشغول به کار بوده و پل های بزرگی که سالها بلاتکلیف بود هم اینک در حال ساخت است. بعد از سیل جنوب استان و پخش کلیپی که بانوی بارداری از عرض رودخانه صفرزهی حرکت داده میشد با پیگیری های صورت گرفته پل صفرزهی امروز راهاندازی شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: ساخت ۲۳ دهنه پل در جنوب استان آغاز شده و هشت پل آن عملیات اجرایی آن شروع و ۱۵ پل عقد قرارداد و سه پل در مرحله نهایی بوده یا مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: اگر راه در استان پیشرفت نکند هیچ مسیری برای توسعه وجود ندارد بنابراین راه یکی از موضوعات مهم برای استان به شمار میآید. سیستان و بلوچستان در حوزه راهداری رتبه اول در بین ۳۱ استان کشور به خود اختصاص داده و ۳۰۰ کیلومتر راه روستایی هماینک آسفالت شده است.در بخش مسکن نیز سیستان و بلوچستان رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده اما این کافی نیست.
تلاشی بیوقفه برای رفع تنش آبی
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: در بحث آب که متاسفانه با بیمهری طبیعت مواجه هستیم و آورده بارشی استان بسیار کم بود؛ پروژه های زیادی برای تامین آب تعریف کردیم.
وی اذعان کرد: در سال جاری توانستیم در برنامهای کوتاه مدت با انتقال آب بین چاه نیمه ها، بخش عمدهای از مشکلات آب روستایی و شهری را حل کنیم. حفر ۱۵۰ حلقه چاه برنامه ما برای کاهش تنش آبی در کوتاه مدت بود که از این تعداد ۹۱ حلقه اتمام و به ظرفیت آبرسانی ما اضافه شد. ۱۱۶ روستا تا پایان سال ۱۴۰۰ از و از محل پروژههای آب و فاضلاب استان آبرسانی شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: در طرح جهاد آبرسانی دو هزار روستا با اعتبار چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان آبرسانی می شود که از این دو هزار روستا ۴۰۰ روستا تجهیز کارگاه و ۴۰ روستای دیگر نیز آبرسانی شده اند.
وی گفت: ۹۰۰ روستای استان آبرسانی سقایی می شوند که امیدواریم در این مدت سه ساله با اجرای طرحهای آبرسانی این مشکل را حل کنیم.
مدرس خیابانی تصریح کرد: مهمترین معضل استان بیکاری بوده و مهمترین هدف ما ایجاد شغل برای دستهای بیکار است که از محل همین پروژههای عمرانی ۱۵ هزار نفر تا کنون مشغول به کار شدهاند.
وی بیان کرد: تا پایان ماه جاری ۱۰ حلقه چاه «حرمک» وارد مدار می شود که با وارد مدار شدن این ۱۰ حلقه چاه قطعی آب ناشی از کمبود آب نخواهد بود بلکه به علت فرسودگی شبکه انتقال و لولهگذاری است.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: امیدواریم با اقدامات خوبی که انجام شده حق آبه سیستان را نقد کنیم اما خود را معطل این امر نکردیم و با ادامه طرحهای دیگر در صدد این هستیم تا در کمترین زمان ممکن تنش آبی سیستان را برطرف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: خط لوله انتقال آب از دریای عمان از چهار جهت آغاز شده که برای اجرای آن کنسرسیومی از غولهای معدنی وارد این طرح شدند.
مدرس خیابانی افزود: پروژه انتقال آب از تهلاب بعد از ۱۵ سال وقفه جز مصوبات سفر ریاست جمهور بود که ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شد و بدین معنی که از آبهای مرزی که شیب آن به سمت کشور همسایه است استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: چهارمین چاه ژرف در منطقه گشت سراوان با موفقیت حفر شد و با نصب آب شیرین کن در چاه شماره دو منطقه سیستان شیرینسازی انجام و آب در قالب بستهبندی یکبار مصرف در نماز عید فطر بین نمازگزاران توزیع شد.
راهآهنی از جنس توسعه
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: راهآهن یکی از ضرورت های مهم برای استان به شمار میآید که در این راستا سوت قطار در ایستگاه خاش حداکثر در دو الی سه هفته دیگر نواخته میشود.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم ترافیک جاده خاش به زاهدان را با راه آهن اندازی راه آهن کم کنیم شاهد خواهیم بود که به طرز محسوسی از میزان تصادفات در این جاده کاسته خواهد شد.
مدرس خیابانی اذعان کرد: راه آهن زاهدان به چابهار حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اعتبارات تامین شده و قرارگاه خاتم مشغول به کار است و به عنوان مطالبه به حق مردم راه آهن زاهدان به چابهار راه اندازی میشود.
وی افزود: گازرسانی به منطقه سیستان در حال انجام است و در مصوبات سفر ما شهر میرجاوه را به این شبکه اضافه کردید و تاکید شد تا مصوبات جاری وزارتخانهها به حساب مصوبات سفر گذاشته نشود.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اهمیت مصرف صنعتی گاز بخشی از گلخانهها و کارخانههای استان اگر به گاز مجهز شوند راحتتر و بهتر کار خواهند کرد.
وی اظهار داشت: تاکنون کارخانه سیمان زابل از نعمت گاز بهره مند شده، سیمان خاش تا شهریورماه سال جاری و سیمان تیس تا پایان سال از این نعمت بهرهمند میشود.
مدرس خیابانی افزود: تسهیلات مشترکین برای لوله کشی گاز نیز از ۱۰ میلیون به ۲۰ میلیون افزایش یافته و همزمان اعتباراتی برای دستگاههای دولتی درخواست کردیم تا به شبکه گاز متصل شوند.
وی بیان کرد: یکی از درخواست های ما در مصوبات سفر این بود که خط انتقال سوخت به استان سیستان و بلوچستان بیاید چرا که وقتی سوخت مورد نیاز استان با کامیون حمل میشود ریسک و خطر بسیاری دارد.
احداث ۱۱۳۵ کلاس درس
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: ۱۱۳۵ کلاس درس تاکنون ساخته شده است،شش مدرسه در حاشیه شهر زاهدان در دست احداث است. ۱۵۰۰ کلاس درس در مناطق گرمسیری به سیستم سرمایش مجهز شدند و در برنامه آتی بیش از هزار کلاس دیگر مجهز خواهد شد. در حوزه مدرسهسازی برای ما مدارس شبانهروزی به دلیل بنیه اقتصادی پایین و دسترسی راحت به مرکز آموزشی اهمیت فراوان دارد.
وی ادامه داد: ساخت هنرستانها و دارالفنونها از دیگر پروژه های حائز اهمیت در سیستان و بلوچستان است تا بتوانیم بخش مهمی از نیاز استان در پروژه های عمرانی را تامین کنیم. افتتاح اولین بیمارستان روانپزشکی ۴۴ تختخوابی ایرانشهر، افتتاح ۵ اتاق عمل در بیمارستان خاتم ایرانشهر، راه اندازی دستگاه ام آر آی و سی تی اسکن در شمال استان از دیگر پروژههای بهداشت و درمان استان به شمار میرود.
مدرس خیابانی افزود: تمام پروژه های ورزشی استان مانند خانه کشتی زابل، ورزشگاه چهار هزار و ۵۰۰ نفری المپیک زاهدان و ورزشگاه ۱۷ شهریور عملیات اجرایی آنها آغاز و تخصیص اعتبار آن انجام شده است. ۲۶ زمین چمن تا آخر شهریور و حدود ۴۰ زمین چمن تا پایان سال جاری راهاندازی میشود.
وی بیان کرد: در بحث مولدسازی اماکن خالی این اماکن در اشتغالزایی، ورزش و پایگاه های امداد و نجات هلال احمر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: شهریور ۱۴۰۰ تعداد ۱۵۰ پایگاه امداد در استان داشتیم و هماینک ۱۷۶ پایگاه اورژانس داریم ۱۸ پایگاه دیگر را در برنامه ساخت و ۱۰ پایگاه راه در برنامه نوسازی داریم علاوه بر این پایگاه اورژانس هوایی نیز به سه نقطه افزایش یافت.
وی ادامه داد: با توجه به پیشتاز بودن سیستان و بلوچستان در کشتی کروز مسافربری مقرر شد تا این کشتی بین چابهار تا عمان حرکت کند.
مدرس خیابانی اذعان کرد: برای ۷ هزار نفر خارج از ۱۵ هزار نفری که پیمانکاران در قالب پروژه های عمرانی به کار گرفتند در سه ماهه ابتدای سال جاری شغل ایجاد شد و تا پایان سال برای ۲۸ هزار نفر شغل ایجاد می شود.
وی تصریح کرد: بسته پیشنهادی اشتغال پنج شهرستان منطقه سیستان در قالب ۱۳ رسته شغلی شامل صنایعدستی، قالی بافی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، بوم گردی، استخر پرورش ماهی و آبزی پروری، پنل خورشیدی، دام سبک محلی، مرغ خزک محلی،کارگاه تولید پوشاک، زنبورداری، پرورش شترمرغ، پرورش شتر و مشاغل مرتبط با صنایع خلاق، دیجیتال، خدمات بازرگانی الکترونیکی تعریف شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به وجود خشکسالی بسیاری از مردم شغل خود را از دست دادهاند که امیدواریم با ایجاد اشتغال جلوی مهاجرت معکوس ساکنان این منطقه را بگیریم.
وی افزود: مهمترین وجه تمایز سیستان و بلوچستان با سایر استانها ظرفیت مرز است که در سال جاری ۲۵۰ میلیارد تومان به بازارچه های مرزی اختصاص داده شد.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به اهمیت تجارت خرد در استان بازارچه خردهفروشی پیشین نیز تا پایان تیرماه ماه سال جاری راه اندازی میشود.
وی بیان کرد: بازارچه خردهفروشی کوهک در دست اقدام بوده و ایجاد جایگاه و محل مشخص شدن محل عبور ماشین ها همچنین بازارچه خردهفروشی ریمدان نیز تا شهریورماه سال جاری به اتمام خواهد رسید.
مدرس خیابانی ادامه داد: در منطقه سیستان نیز میتوان با ایجاد گذر گاه های سوختی تقاضای سوخت در مرزهای شرقی کشور امیدواریم قبل از نیمه دوم سال بتوانیم این گذرگاه را راه اندازی کنیم.
وی گفت: با توجه به تصویب منطقه آزاد سیستان اجرای این امر منوط به اعتبار است که این امر میتواند چهره سیستان را تغییر دهد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در شهریور ۱۴۰۰ ما فقط ۳ درصد مرغ است آن را تولید میشد و هم اینک ۲۴۰ مجوز تاسیس مرغداری صادر کردیم و توانستیم ۷۰ درصد مرغ مصرفی خود را در داخل تولید کنیم.
وی ابزار امیدواری کرد: با تاسیس کارخانه تصفیه شکر و تصفیه روغن و جذب سرمایهگذار در این زمینه بتوانیم در حوزه تامین کالاهای اساسی استان بینیاز شویم.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت بینظیر استان برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر ۱۲ توربین بادی برای تولید برق در منطقه سیستان نصب شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به پیشرفت پروژههای شهری و المان شهری زاهدان ایجاد پارک ها و فضای سبز آسفالت و بهسازی معابر تا سال ۱۴۰۴ شاهد چهره جدیدی از شهر زاهدان خواهیم بود.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: در رابطه با تسهیلات اشتغالزایی در دولت سیزدهم ۴۵ هزار میلیارد تومان شامل: ۱۸هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات تکلیفی ۱۹ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی ۲ ۸۹۸ هزار میلیارد تومان قرضالحسنه ۴۳۸ میلیارد تومان قرضالحسنه ازدواج به استان اختصاص پیدا کرده است.